Essenza Alice Kussensloop

Ervaar het ultieme gevoel van luxe met dit ESSENZA-kussensloop van 100% moerbei zijde. Zijde is ademend en heeft een vocht- én temperatuur-regulerende werking, waardoor de huid en haren optimaal gehydrateerd blijven. Daarbij is het van nature hypoallergeen, wat zorgt voor een lage kans op allergische reacties. De soepele en gladde textuur van het kussensloop, met een zijdedichtheid van 16 momme, zorgt voor pure zachtheid en zo min mogelijk wrijving met de huid en haren zodat je fris ontwaakt. Een luxueus product dat verzorgt terwijl je slaapt.

Over het materiaal: Moerbeizijde

Moerbeizijde, ook wel bekend als mulberry silk, is een natuurlijke textielvezel afkomstig van de zijderups. Het materiaal wordt gewaardeerd om zijn ongeëvenaarde zachtheid en luxueuze uitstraling. Het is ademend, hypoallergeen en staat bekend om zijn glans, waardoor moerbeizijde veel wordt gebruikt voor het maken van premium kleding-, beddengoed en accessoires.

De zijdeproductie uit China kent een lange historie en begon meer dan 5000 jaar geleden. Gedurende enkele eeuwen bleef zijde een van de best bewaarde geheimen van het land, maar uiteindelijk verspreidde de kennis van zijdeproductie zich naar andere delen van de wereld. Onder andere via de welbekende zijderoute, de handelsroute die Azië met Europa en Afrika verbond.

Hoewel zijde een prachtig, eeuwenoud materiaal is met veel voordelen, zijn we ons bewust van de gesprekken omtrent het welzijn van de zijderups. Vanzelfsprekend streven we naar een toekomst met meer alternatieve ontwikkelingen.


De voordelen:

  • Het vermindert wrijving. Moerbeizijde is glad en glijdt hierdoor gemakkelijk over de huid en het haar, waardoor wrijving wordt verminderd. Dit kan bevorderlijk zijn bij het voorkomen van haarbreuk, pluizend haar en rimpelvorming op het gelaat.
  • Het is hypoallergeen en trekt geen stofmijten aan. Dit maakt het een uitstekende keuze voor iedereen met een allergie of gevoelige huid.
  • Het werkt temperatuur regulerend en ademend. De zijdesoort bevat een natuurlijke vezel die goed ademt. Het reguleert de lichaamstemperatuur door vocht af te voeren en is hierdoor ideaal voor zowel warme als koude weersomstandigheden
  • Het is een natuurlijke eiwitvezel en dit kan stimulerend werken voor huid en haar. Ook draagt moerbeizijde bij aan het behoud van vocht in huid en haar, wat kan helpen tegen uitdroging en verlies aan volume.
  • Het gaat lang mee, mits je het goed onderhoudt. Moerbeizijde is bestand tegen slijtage en behoudt zijn kwaliteit voor langere tijd.
  • Het is een prachtig en tijdloos cadeau waarmee je een dierbare een luxueuze slaapervaring geeft: een geschenk dat jarenlang bijzonder blijft.

Verkrijgbaar in de kleuren: White, Ivory, Rose, Cloud Grey

Prijs incl alle kosten (op Curaçao)

Naf 169,-

TERUG NAAR PRODUCTENOVERZICHT